26 augustus 2020

Maxime sleept hoofdprijs van De Fles van GZD in de wacht

Bron : Het Laatste Nieuws


Maxime was als eerste ter plaatse met een warm hardgekookt ei.

BOUTERSEM Wijnbar God Zei Drank lanceerde deze zomer opnieuw de actie ‘De Fles’. In navolging van het VRT-programma ‘Duizend Zonnen’ plaatste uitbater Sven Muës elke week een oude kerkstoel ergens in Boutersem of de deelgemeenten. Telkens was er een fles bubbels in de wacht te slepen, maar voor de laatste editie van deze zomer kon je een waardebon van 150 euro winnen.

Exact om 20 uur plaatste Sven woensdagavond een foto van De Fles op sociale media. Gevraagd werd om, mét mondmasker, een hardgekookt ei dat nog warm was mee te brengen. De stoel stond aan de voormalige frituur- en snackbar op de parking langs de snelweg. Slechts zes minuten na de oproep kwam Maxime Dupont aangehold. Mét een hardgekookt ei, en ja, het was nog warm. 

Voor de eerste maal deelgenomen

Maxime (30) wist wel van het bestaan van De Fles, maar nam nog nooit deel. “Vaak ben ik ook nog niet thuis. Vandaag zei mijn buurvrouw nog: ‘Je weet toch dat het vanavond de laatste keer is van De Fles? Zouden we niet eens meedoen?’ Toen ik de foto zag, wist ik meteen waar de stoel stond. Vroeger ben ik hier vaak genoeg een frietje komen eten”, vertelt Maxime, die op een kleine kilometer verderop in Willebringen woont. “Ik ken hier zowat iedere veldweg, ook die tot vlak aan de parking én de plek waar je door de omheining kan”, verklaart hij. Enkele tellen later komt er nog iemand aangelopen. De vrouw is helaas tweede en wint dus niets. Plots gaan de twee “elkaar te lijf” en wensen elkaar vervolgens proficiat. Het blijkt namelijk de buurvrouw te zijn die Maxime aanspoorde om toch eens deel te nemen.  “Zij mag zeker en vast een glas komen meedrinken”, belooft een sportieve Maxime.

Nog heel wat mensen wisten de juiste plaats van De Stoel te vinden maar kwamen te laat.


Meer items Maxime sleept hoofdprijs van De Fles van GZD in de wacht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x