7 januari 2015

Kinderkribbe wordt wijnbar

De kinderkribbe van Kerkom is de voorbije twee maanden omgevormd tot een wijnbar: God zei d(r)ank. Die zal uitgebaat worden door het gezin Muës. Mama Els ontvangt de klanten, zoon Jelle zorgt voor de hapjes bij de wijn en papa-sommelier Sven serveert de drank.

Bron : Het Laatste Nieuws

Sven Muës en zijn echtgenote Els Wolfs beslisten om de kinderkribbe aan de Koppeleikenstraat in Kerkom te sluiten en het pand om te vormen tot wijnbar. “Ik heb veertien jaar met zeer veel liefde de kinderopvang uitgebaat, maar het was tijd voor verandering, want ik miste toch dat sociale contact”, vertelt Els. “Ik heb me toegelegd op medische voetverzorging, terwijl Sven een opleiding van sommelier ging volgen.”

“Ik werk al jaar en dag bij bewakingsfirma Securitas en ik doe dat met heel veel plezier, maar ik ben ook al jaren gepassioneerd door wijnen en dat bleef knagen”, zegt Sven. “Twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding van sommelier. Toen mijn vrouw besloot om met de kinderopvang te stoppen, zag ik mijn kans schoon om mijn passie uit te breiden.”

Zodra de laatste peuter de deur uit was, eind oktober, begon het koppel met de verbouwingen. “Ik geef toe dat het niet evident is om als geboren en getogen ‘Kerkommenaar’ een wijnbar te starten in je eigen dorp”, zegt Sven.

Meerwaarde bieden

“Maar anderzijds: waarom niet? In de buurt heb je enkele zeer goede cafés, waar ik met veel plezier een pils ga drinken, maar zij zijn niet gespecialiseerd in wijnen en dat hoeft ook niet. Ik wil gewoon een meerwaarde bieden. De meeste wijnbars vind je in de steden. Ik wilde graag iets doen voor de mensen op de buiten, die ook graag genieten van een lekker drankje in een leuke sfeer. Waarom zouden we altijd naar de stad moeten?“

De nadruk ligt in ‘God zei d(r)ank’ op kwaliteit, zeggen Els en Sven. Zo wordt de wijnkaart aangepast in functie van de seizoenen, in samenspraak met wijnadviseur Marc Dulst uit Blanden. “We bieden elke maand een achttal wijnen aan, die je per glas kan bestellen. Er zijn ook de exclusieve wijnen. Wanneer je die wil proeven, moet je wel een fles bestellen. Maar wanneer die niet op geraakt in de bar, dan kan die perfect mee naar huis genomen worden. Ons doel is vooral onze zaak betaalbaar houden voor iedereen.We rekenen 15 euro voor de service, het uitschenken en de accommodatie per fles. Dus een fles, die wij aankopen aan 10 euro bijvoorbeeld, bieden wij aan 25 euro aan.”

Zoon Jesse (14) zorgt ervoor dat er ook hapjes zijn.

Wijntapas

“Hij zorgt voor de aangepaste wijntapas”, zegt papa Sven. “Misschien is dit wel de ideale opstap voor voor een eigen zaak. Maar eerst mag hij hier al tonen wat hij kan.” De bar, waar ook champagne, whisky en cognac te proeven zijn, opent zaterdag.

Meer items Kinderkribbe wordt wijnbar

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x