Persartikel 06/01/2015

Written by Godzeidrank. Posted in News

God zei d(r)ank: Boutersem heeft voortaan een heuse wijnbar

06/01/2015 om 22:00 door Benny Bielen

Foto startSven, Jesse en Els: trots op hun eigen wijnbar

Boutersem –Zaterdag 10 januari heeft Boutersem er een horecazaak bij. Niet zomaar een café, maar een heuse wijnbar: ‘God zei d(r)ank’. Het huis was tot voor kort het toneel van kinderopvang, voortaan kan je er genieten van uitgelezen wijnen. Sven Muës en Els Wolfs heten je welkom.

Je kent het gezegde ongetwijfeld ook: ‘God zij dank, we zijn weer aan de drank.’ Zeker in de feestelijke eindejaars- en nieuwjaarsperiode een vaak gehoorde uitdrukking. Vanaf zaterdag 10 januari a.s. kan dit ook in Kerkom in een gloednieuwe wijnbar.

In de Koppeleikenstraat 43 openen Sven Muës en zijn vrouw Els Wolfs ‘God zei d(r)ank’. Els baatte veertien jaar lang een kinderopvang uit, maar eind oktober vond ze dat het welletjes was geweest: ‘Ik heb het veertien jaar met zeer veel liefde gedaan, maar ik miste toch een beetje sociaal contact. Daarom wilde ik eens iets nieuws proberen, ik sloot de kinderopvang en legde me toe op medische voetverzorging.’

Echtgenoot Sven zag zijn kans schoon. ‘Ik werk al jaar en dag bij bewakingsfirma Securitas en doe dat met heel veel plezier, maar ik ben ook al jaren gepassioneerd door wijnen en dat bleef knagen. Twee jaar geleden ben ik gezwicht en begon ik aan de erkende opleiding van sommelier. Toen mijn vrouw wilde stoppen met de kinderopvang, zag ik een opportuniteit om mijn passie uit te breiden en er iets concreets mee te doen.’ De benedenverdieping, die volledig ingericht was om kinderen op te vangen, werd op 2 maanden tijd omgetoverd tot een sfeervolle en rustieke wijnbar.

Een wijnbar, zeg je?

Het is lang niet evident om in je eigen dorp een wijnbar te openen, dat weet Sven ook. Maar hij ziet het zo: ‘In de buurt heb je een aantal zeer goede café’s, waar ik trouwens met veel plezier een pint ga drinken, maar die zijn niet gespecialiseerd in wijnen en dat hoeft ook niet. Aangezien ik zelf een opleiding sommelier volg, leek het me wel leuk om hier een wijnbar te openen en omdat mijn vrouw toch stopte met de kinderopvang kwam er opeens ruimte vrij. Eigenlijk is het gewoon een goed excuus om ten volle met mijn hobby bezig te zijn’.

God zei d(r)ank wordt geen voltijdse bezigheid, geeft Muës toe, het wordt bewust beperkt en kleinschalig gehouden. ‘Het mag dan al een uit de hand gelopen hobby zijn, het is niet de bedoeling om er mijn werk als manager bij Securitas voor op te geven. Dit is en blijft een vrijetijdsbesteding en daarom zijn we ook maar één weekend per maand open.’ De meeste wijnbars vind je in de steden en Muës wilde graag iets doen voor mensen op de buiten, die ook graag genieten van een lekker drankje in een leuke sfeer. Waarom zouden we altijd naar de stad moeten om eens gezellig te genieten onder vrienden, vroeg hij zich af.

In de wijnbar zal er plek zijn voor een vijfentwintigtal mensen om te genieten en degusteren. ‘We willen er vooral iets gezelligs van maken. Geen mega grote zaak, maar eerder een leuke bar, waar je echt lekkere wijnen kan proeven. Ik hoop ook regelmatig de klanten te kunnen verrassen met een wijn, die ze zelf nog niet kennen, zegt Sven. Bij het opstellen van de wijnkaart heeft hij alleszins niets aan het toeval over gelaten en de nadruk ligt hier op kwaliteit, niet kwantiteit: ‘We passen onze wijnkaart aan, i.f.v de seizoenen. Dat wil zeggen dat je in de herfst- en winterperiode iets zwaardere, vollere en rondere wijnen op de kaart zal zien staan,terwijl we in de lente en de zomer de focus verleggen op iets fruitiger en frissere wijnen. De wijnkaart is samengesteld in samenspraak met Marc Dulst, toch een gerenommeerd wijnkenner.’

Waar voor je geld

Wie wijn zegt denkt vaak ‘duur’, maar zelfs dat is hier niet het geval. Sven en Els willen hun zaak betaalbaar en aantrekkelijk houden voor iedereen en daarom hanteren ze het zogenaamde ‘stopgeld-principe’: ‘We rekenen 15 euro rekenen voor de service, het uitschenken en de accommodatie per fles ,wat volgens ons echt niet overdreven is. Concreet wil dat zeggen dat je een fles van 10 euro zo’n 25 euro betaalt, maar eentje van 60 euro kost je 75, waar je in een restaurant al gauw meer dan 150 euro betaalt.’ Muës lacht onze twijfels weg: ‘Ik moet hier niet rijk van worden hé. Voor mij is het in de eerste plaats een hobby, maar het moet natuurlijk financieel haalbaar zijn en we moeten kunnen overleven. Ik wil namelijk nog lang de mensen kunnen plezieren met een goed glas wijn.’

Maar er is meer: naast de kwalitatieve wijn, serveert ‘God zei d(r)ank’ ook hapjes, bereid door zoon Jesse. Zoonlief loopt school in de Brugse hotelschool ‘Ter Groene Poorte’ waar topchefs als Sergio Herman, Wout Bru, Roger van Damme en Sofie Dumont afstudeerden. Jesse zal tapas bereiden en er is ook altijd brood op tafel, zodat je nooit met een lege maag buiten stapt.

De ingrediënten voor de hapjes komen van bakkerij Invernici en beenhouwerij Vangramberen. Voor de wijnen gaat Sven Muës in zee met wijnen Dulst: Allemaal leveranciers die kwaliteit hoog in het vaandel dragen, want alleen het beste is goed genoeg voor onze zaak. Natuurlijk kosten sommige producten dan ook iets meer, maar ik heb graag dat mijn bezoekers naar huis gaan met een wow-gevoel. Zoiets van: hier komen we nog eens terug en dan nemen we die en die mee. Pas dan is mijn opzet geslaagd.’ 

God schiep meer dan wijn

Volgens de Bijbel rustte God op de zevende dag. Best mogelijk, maar op de achtste dag vloog hij in de drank. Vandaar dat ‘God zei d(r)ank’ ook meer biedt dan alleen maar wijn: Sven en Els zullen ook exclusieve champagne en whisky’s serveren. En iedere maand zal er een speciaal bier in de kijker gezet worden. In januari is dat bijvoorbeeld Martin’s Dominus Tripel of dubbel.

Wijnbar ‘God zei d(r)ank opent op zaterdag 10 januari en daarna elk tweede weekend van de maand. Wil je meer weten? Surf dan vrijblijvend naar de website van de kersverse wijnbar. Of neem gerust rechtstreeks contact op via mail of telefonisch op het nummer 016 359081 of 0479 954574. Tot binnenkort, Sven en Els heten jullie van harte welkom.

Trackback van jouw site.

Copyright 2019 - God Zei D(r)ank

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien